miercuri, 27 aprilie 2016

Hidroizolatii Asociatii de Proprietari



   Una dintre cele mai importante etape ale constructiei unei cladiri este cea de hidroizolare. Hidroizolatia este procesul de aplicare a unei structuri etanşă, continuă şi omogenă de protecţie a elementelor sau părţilor de construcţie împotriva infiltraţiilor şi/sau exfiltraţiilor apei şi/sau a umidiţătii naturale a solului. In functie de elementele componente ale cladirilor, hidroizolatiile se aplica la: terase, fundatii, beciuri, subsoluri si diferite elemente structurale, iar in functie de numarul straturilor aplicate acestea se impart in doua categorii: hidroizolatii monostrat si hidroizolatii multistrat.
   Hidroizolatiile monostrat se aplica numai pe suport rigid, membranele bituminoase se monteaza numai in sistem de aderenta totala, iar acestea sunt prevazute numai la terase necirculabile şi nu pot fi prevăzute în structuri cu termoizolaţia inversata.
   Hidroizolatiile multistrat se aplica la terase si acoperisuri cu diverse pante, inclusiv cele cu panta zero.

   Hidroizolatia teraselor se poate realiza in sistem de:

- terasa necirculabila –folosirea unuia sau mai multor straturi de membrane bituminoase hidroizolante sau a unei solutii lichide hidroizolante fara strat de protectie care permit traficul ocazional ; 


- terasa circulabila – folosirea unuia sau mai multor straturi de membrane bituminoase hidroizolante sau a unei solutii lichide hidroizolante cu strat final de protectie care permite traficul intens pe suprafata ( placi ceramice, dale, etc ) .Punerea in opera este identica cu tehnologia de aplicare a hidroizolatiei pentru terasele necirculabile  cu diferenta ca peste stratul final hidroizolant sunt aplicate meteriale de protectie a hidroizolatiei (dale pe pat de nisip, gresie, etc) ;


- terasa tip gradina – folosirea mai multor straturi de membrane bituminoase hidroizolante speciale pentru astfel de terase care permit aplicarea de pamant vegetal ; acest tip de terasa mai este denumit si “terasa verde” .

   In privinta fundatiilor, beciurilor sau a subsolurilor, procesul de hidroizolatie este unul foarte important pentru ca in astfel de cazuri intalnim presiunea negativa a apei (dinspre exterior spre interior). Hidroizolatia se poate face pe interior (solutii speciale de tratare a structurii de beton) sau pe exterior (membrane bituminoase sau solutii speciale prevazute cu strat de protectie).

  In cazul diferitelor elemente structurale ale cladirilor putem folosi atat membranele bituminoase termosudabile cat si solutiile hidroizolante lichide pe baza de poliuretan in functie de structura si natura acestor elemente.

  Apelati cu incredere la serviciile profesionale de hidroizolatii Mincon. Specialistii nostri va stau la dispozitie cu solutii, detalii tehnice si sisteme de ultima generatie. Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati site-ul nostru: www.mincon.ro



Mincon Romania

tel: 0723935405 ; 0767341020

e-mail: office@mincon.ro

web: www.mincon.ro


 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu